kaedah kontraseptif

Hai mommies, sy baru saja deliver my baby tru c-section dan usually doc akan suru kita ambik langkah mencegah hamil selama 2 thn. Boleh minta pandangan any mommies yg tgh ambik kaedah yg mana satu? Dan juga kesan sampingan. Thankk you

1 Balas

Saya ambil depo.. Suntikan.. Nkakan pil tiap hari risau tak disiplin.. Hihi.. Nk ambil iucd (tak terfikir pula sebelum ni.. Mcm risau pon ada) nk ambil implant tak mampu n takut juga.. So ambil cucuk je lh.. 3/2 bulan sekali.. Hihi.. Effect dia just cpt letih n sakit badan (tulang) je rsenye.. So sepanjang ambil depo ni mmg kne bnyk consume calsium lbh sikit.. Kalau tak mmg rse mcm org tua btl.. Sakit sana.. Sakit sini.. Hihi.. 😊