Suka masuk mulut

Hai mommies suma...nak tanya, normal ke baby dah 8 bln tp suma benda dia akn masukkan mulut dia..bkn je mknan, mainan atau apa saja suma cpt je nak masuk mulut #firstbaby #bantusharing #ingintahu #1stimemom

3 Balas

normal.. itu menunjukkan bayi sihat.. dia belajar banyak perkara dgn memasukkan sesuatu dlm mulut.. dia belajar tekstur, bentuk, rasa, suhu, dll.. cuma kalau dia suka masukkan mainan dlm mulut, selalu basuh mainan dia tu.. dan pastikan persekitaran selamat, xde mainan kecik yg boleh buat bayi tercekik.. dia masukkan mainan dlm mulut bkn sbb lapar.. tp sbb nak belajar..

sama la anak sy...sy bg kudap² je lau dia kutip benda masuk mulut 🤭 boleh pm kalau berminat www.wasap.my/60129876070/kudapbaby

normal