masalah miss V

Hai mommies, siapa pernah alami kegatalan yang sangat teruk dekat miss V semasa mengandung? boleh x share macam mana nak merawat. Saya ada tny kawan saya nurse, dia cakap kalau gdm memang macam tu, memang akan ada kagatalan kat miss V. kurangkan makan bende manis dan banyakkan minum air kosong. Syukur x de kencing sakit lagi, cuma bahagian luar miss V gatal sangat dan x tahan rasa nak menggaru. kalau mommies pernah alami share ye macam mana nak kurangkan kegatalan. thank you 😊

1 Balas

Hi sis, sama macam sy. Sy buat sitz bath. Rendam dlm 10-15 minit dgn air garam. Boleh search cara sitz bath kat tt. Buat dalam 2-3 kali seminggu In Shaa Allah okey.

2mo ago

okay sis. thank you. dah beli sitz bath. tggu sampai je pastu nak try. harap berkurang lah