Betul ke susah nak lahirkan anak sulung?

Hai mommies, share la pngalaman mommies semua yg melahirkan anak pertama, betul ke agak susah sikit, saya dah 37w perlukan kata2 positif, saya overthinking sngt la. Boleh juga bgi tips untuk mudah bersalin. Mommies yg lahir kan anak first ni lahirkan dlm brpe week? #firstbaby #ingintahu #firstmom #bantusharing #pleasehelp

15 Balas

Sebenarnya bergantung pada rezeki masing2. Ada juga yg mudah bersalin masa anak first. Tp mcm sy mmg agak susah sikit nak lahirkan anak first. Contraction kuat tp bukaan lambat buka. Bila masuk anak second Alhamdulillah mudah sgt2. Tp sis jgn risau sgt. Actually tu semua allah dh tentukan. Susah ke senang ke tu semua ade hikmahnya. Dont think too much mommy 😘🥰