Betul ke susah nak lahirkan anak sulung?

Hai mommies, share la pngalaman mommies semua yg melahirkan anak pertama, betul ke agak susah sikit, saya dah 37w perlukan kata2 positif, saya overthinking sngt la. Boleh juga bgi tips untuk mudah bersalin. Mommies yg lahir kan anak first ni lahirkan dlm brpe week? #firstbaby #ingintahu #firstmom #bantusharing #pleasehelp

15 Balas

Cakap pujuk baby baik2, mintak dipermudahkan. Jgn fikir negatif sbb nnt effect pada emosi. Ada free time buat exercise utk lancarkan bukaan. Memang akan sakit, tp doa je x teruk, lancar, selamat ibu dan anak. InsyaAllah awk boleh. Sy pun baru je bersalin 3 hari lepas. Mommies kuat🤗🦾

2y ago

Dipecahkan air ketuban n bersalin @40w5d😊