Betul ke susah nak lahirkan anak sulung?

Hai mommies, share la pngalaman mommies semua yg melahirkan anak pertama, betul ke agak susah sikit, saya dah 37w perlukan kata2 positif, saya overthinking sngt la. Boleh juga bgi tips untuk mudah bersalin. Mommies yg lahir kan anak first ni lahirkan dlm brpe week? #firstbaby #ingintahu #firstmom #bantusharing #pleasehelp

15 Balas

susah ke senang ke tu kira rezeki awak . doa byk2 minta dpmudahkan segala urusan nanti zikir doa yunus tau lagi2 time sakit . dah nak hujung2 ni bykkan bjalan buat senam utk cepatkan bukaan . nanti time neran jgn angkat pggung sgt risau koyak byk just relax ikut arahan doktor dgm misi . ikut pgalaman saya yg sulung yg no2 dua2 senang sakit paling lama dlm 3jam je n dua2 normal alhamdulillah . jgn pikirkan sgt org cakap saya dulu pun dgr org ckp tu ckp ni jadi takut nk bsalin tapi bila dah hadap sendiri baru tau mcm mana n anak sulung bsalin time 38w2d 😊