4bulan pregnant

Hai mommies semua...saya nak tye...obimin tu kena amik berapa mnt sebelum makan ye..sebab masa amik ubt nurse just cakap amik sebelum makan je...so xbgtau bpe mnt sebelum makan...saya jadi teetanya2 plak..

13 Balas

Kalau klinik sy pergi di Kk Jinjang, ada sticker arahan makan ubat. ½ jam sebelum makan, kalau perut rasa lapar sgt atau jenis cepat menggigil tak makan, ½ jam selepas makan. Yg 2 jam tu jarak jika ada minum teh/kopi/susu/coklat.

Saya buat trick ni. Dulu kalau lepas makan obimin, mesti rasa mual. Jadi bila tidur dan terjaga pukul 3 atau 5 pagi utk pergi toilet, saya makan satu obimin, lepas tu tidur balik.

Jm sya ckp 2jam sblm @ slps mkn.sya ambek 2jam lps mkn mlm.sblm tdo.ambek ngn jus sunquick.sbb tkt mnth n png.tu cdgn dr jm.n bla sya ikt,sesuai dgn sya.

4y ago

Ari tu try gk tp xleh g.so pth oda sunquick.hehehhehehe

Ambk atleast 1/2 jam sblm makan.. Tp klu gastrik, bleh je ambk mlm..lpas mkn tu sblm tdo..😄

sblm makan,perut kosong.. klu sy mkn ubat yg kne syarat cmtu sy mkn pas solat subuh..😬

Ambik sebelum mkn..2 jam lepas telan obimin baru boleh makan..tu nurse Bgitau sy laa

4y ago

Owh kalau ambil setengah jam xbole ke...saya selalu makan setengah jam sebelum makan

sblm mkn @ 2 jam selepas makan... nak senang mkn sblm tidur 🤗

mkn semasa perut kosong.. lepas 2 jam bru boleh sarapan

2jam sebelum makan..jangan minum dgn air susu.

sejam sblm mkn.. atau 2 jam lps mkn..