Berapa weeks boleh detect Jantina baby?

Hai mommies semua.. nk tnye.. klau nk tngok jantina.. selalu mommies2 tnggu berapa weeks ye? sorry first pregnancy ?

32 Balas

Bergantung pada baby. Sye yg 1st perempuan dpt tahu gender masa die dah 30 week plus plus. Tu pon sbb ade appointment dengn pakar baru tahu die perempuan. Pergi scan swasta asyik x nampak je sbb asyik menyorok. 2nd pregnant masa week 20 dah tahu gender boy tapi x nak terlalu excited then ari tu 26 week scan lagi skali doctor confirm boy. But insyallah boy la keluar this time. Dpt la sepasang. Rezeki selepas 6 tahun kawin.

18 weeks ke atas. Tapi nak selamat dan jimat duit sekali scan boleh terus tahu masa tgh2 antara 22-24weeks. Sy scan details (boleh tahu jantina,air kentuban,tulang,jantung baby dll) masa 22weeks. Baby nampak pistol n muka ketara betul boy (doc yg ckp). Scan details penting utk precaution kita as mother. Hehe

4y ago

Kat tmpt sis2 memg murh, and bgus siap bgi diskaun lagi...tpi tmpt sya ni, 🤦🏻‍♀️bukn cekik drah lgi, dy cekik ngn org2 nye skali...aritu cek ank demam aje dh kna 80, pstu cek sya demam 90 lbih...hrga dy xtrkate, itu yg sya dok pikir 2 3 kali nk pegi try detail scan or x...tkot dy cekik sya lgi jek, 😅😅😅

Slalunya 18 weeks da blh scan..Bergantung pada kedudukan bayi tersebut masa scan..kalu nasib baik,dia tunjuk..kalu x,kena repeat scan laa..🤭sy galakkan kalu nk scan jantina,baik terus buat details scan for your baby😆

si mummy harus kurangkan makan Halia,bawang putih & lada hitam, boleh menyebabkam anak naik kuning better sis stop dulu, then kerapkan menyusukan badan

20weeks -24weeks wktu sesuai nk buat detail scan n check jantina...time nii dh jelas...tpi ikut nasib jugk .kdg bby pemalu😂

Sya lbh prefee msa 6bln.sbb msa tu bby x aktif sgt.bla dh dia mkn bsr,dia mkn aktif,dia ska psg² msa scan so xnmpk nk tgk

20 weeks dah boleh nampak.. Better pegi time 24 weeks lebih accurate sebab baby dah besar sikit

boleh scan 20-24 weeks. sy dah scan masa 21 weeks. dah nampak jelas jantina baby..

18w ke atas tapi depend baby nak tunjuk ke tak. Macam saya, dia tunjuk masa 29w

Saya haritu scan 25weeks, nampak dah boy. Skali bersalin pun boy 😍