Puting kosong pada baby

Hai mommies semua . Nak tanya la momies semua start bagi puting kosong pada baby umur berapa ? #firstimemom

2 Balas

mcm ank sy dia mmg xguna puting kosong dia reject..doc kata kalau anak xnk better tak pyh bg .itu paling bagus kalau ank xnk puting kosong..tp jika anak jnis mmg menangis sush nk pujuk prlu bg puting kosong tuk calm down dia..mommy try la bg...tp kalau ikutkn better xpyh bg..mcm ank sy dia jnis suka isap jari..dia kalau ms dia bby dlu kalau lmbt bg susu ms g chckup dkt kk tggu lm sgt..dia akan calm down diri dia dgn isap jari..sua kan puting dia akan trjeluek n mmg rejek..jd starting that day xde dh try bg puting kosong...minum botol susu pun dia xnk jugak😅✌🏻

1y ago

itu la tu . kalau rasa penat tu memang saya akan past pada ayah dia pulak untuk jaga . risau kita termarah atau terbuat something yg diluar kawalan je , yela time burn out mana nk sedar . tq sis sudi share ilmu

faham sgt bila anak kuat mengempeng. boleh je nk intro bawah 1m. tpi jangan guna puting yg bulat ya. better guna flat design punya. mcm nuk, mam, he or she night. jenis tk pisahkan lelangit dgn lidah. 1 lgi, cuma bgi puting time baby nk tido sahaja untuk comfort sucking. dh tido, cabut. selain dri masa tu, elakkan bagi untuk elak baby ketagih puting. sy anak nb guna mam, masuk 3 bln bgi nuk, smpai skrg 11m. anak hisap time nk tido je. dh tido dia cbut sndiri. 😂

1y ago

baik sis faham . memang guna time nk tidurkan baby je . tapi tu la still risau sebab ada yg cakap nanti baby dh taknak bf sebab confuse nipple mak dia la itu la ini la . tu tanya tu hehe 🤭