Bekas tanam uri

Hai mommies semua, nak tanya kalau tanam uri biasanya bubuh dalam bekas apa? Ada kata selepas balut dgn kain putih boleh isi dlm tembikar, tin atau kotak sebelum tanam. Masalahnya saya konfius nak guna apa. Ada apa2 maksud ke tanam pakai tembikar, tin atau kotak ni? #firstbaby #preparationforfirstbaby

2 Balas

setau sye balut kain putih tnm terus je lps basuh tu. xde pulak nak ltk dlm tembikar la kotak ke 😅

2y ago

Oh yeke.. Ade je yg pakai tembikar. Takpasti sbb ape

kan..skrg tgk byk yg jual set tnm uri tu skali ng tmbikar..boleh ke gune tu..?

2y ago

Tak pasti la pakai tembikar tu sbb mak saya tak guna pun tembikar dulu. Saya tak beli sbb bahan2 semua dah ada.. Cuma nak taw tanam kena ade bekas ke tak ea mcm tin ke kotak ke.