Maternity Milk

Hai mommies semua, boleh share susu mengandung yg bagus yg mommies selalu minum? Terima kasih ❤️ #12weeks5days

18 Balas

Kalau harap makan vit.kalsium yg doc bagi mmg tak cukup if kandungan makin besar. Sy masa 1st trimester- 14weeks tak boleh terima susu..dan masa tu gusi & gigi selalu bardarah,bengkak & sakit. Nurse suggest minum susu 2x sehari.. bila masuk 15week sy paksa minum susu jg,sbb masa ni mual dah tak ada. Dutch lady fullcream. Tp lepas ni nak try susu everyday tu pula, sbb susu ni favourite jg dulu masa anak 1 & 2 ☺️

Mcm Saya Ni berat dh byk 😅 Xminum yg full cream.. Saya minum Dutch lady low fat.. dulu ank sulung, Tak boleh minum susu. Jadi lawas. Saya ambk pil utk kalsium jek.. tu Pon ank lahir 38week berat 3.3kg

Sy mula2 dlm 8 weeks mnum HL, lame2 tak boleh masuk, lepas tu try minum similac habis 1 tin, skrg minum susu nestle pun sy suka. 😊

Tak semestinya pun kna minum meternity milk. Sy minum hl kadang2 tukar farm fresh kurma. Yg penting kita consume kalsium tu je.

Try tngok friso mum.. Bancuh dngn air masak pun boleh minum.. Hehe.. I made it for my wife during pregnancy 😊

sis boleh mnum anmum.. jus delima.. buah2.. smua tu elok tok sis n baby..

Frisomum. Tk mnis and for digestion pun senang

sy anmum materna. tp waktu biasa sy HL

Sy minum anmum materna

Sy baru jew cuba frisomum perisa honey vanilla sedap.. x mual tekak..