Suplemen tambah darah

Hai mommies. Saya nak tanya, Hb sy 11 (atas pagar). Nurse kat klinik bagi sy hematinics (4 ubat berlainan utk tmbh darah). Tp bila sy mkn ubat tu seharian sy muntah2 sampai kena EL. Sy rasa sebab ubat ferrous tu. Jadi sy nak tnya, mommies mkn ubat apa ya utk tmbh darah? Iberet, obimin, zincofer, maltofer? Yg mana ok dan tak bg kesan loya tu? #pleasehelp

8 Balas

ramai prefer maltofer, tapi untuk saya maltofer tu tak boleh sebab bila hisap rasa masin bercampur rasa coklat buat jadi nak muntah balik..

1y ago

Sy dh try dh, bila hisap maltofer tu lepas dh habis rasa after effect dlm mulut. Rasa nak muntah jugak. Last2 sy telan ja terus maltofer tu😅 Lepas ni nak try obimin pulak