Makanan harian

Hai mommies. Saya nak tanya opinion. Start umur 5 bulan, anak disuap dengan cerelac. Cam nestum baby. Since sampai sekarang, umur setahun masih makanan. Bila disuap real food, dia jadi kurang makan. Maybe anak saya tu picky eater. If buat sup ayam, dia cuma hirup sup sahaja. So macam mana nak pujuk dia makan real food? Saya takut sebab berat badan dia sikit je naik. Boleh share anu recipes?

1 Balas

sblum tu nak tnya, doc izinkan ke suap anak 5bulan? n sis suapkan cerelac? benda tu sbnarnya yg buat anak picky eaters, dia x dikenalkan dengan real food 😭

2mo ago

yups, klau doc izinkan xde masalah pun sis .. sbb tu sy tnya .. jgn salah faham kt situ, sy bukan nak Salah kan owner posting nii