Gastrik teruk

Hai mommies.. saya memang ada gastrik dari dulu lagi. Baru ni demam jadi tak selera nak makan. Perut dah lapar, tapi tengok makanan pun takde rasa nak makan. Maka bermula lah episod sakit perut dan angin. Sebelum ni saya gastrik takde la sampai muntah, boleh dikawal lagi. Kali ni, pening kepala dan angin tu sampai muntah. 2 kali dah kena macam tu. Orang ingat muntah sebab mabuk, tapi sebenarnya gastrik dah mencucuk cucuk. Hari ni saya dah makan mcm biasa, dah breakfast lunch lengkap semua. Tak makan banyak pun, bagi perut terisi. Ubat gastrik pun dah makan. Tapi masih lagi sakit dekat ulu hati. Ada suggestion tak, susu apa saya boleh minum untuk heal balik perut seperti sediakala? Apa saya patut buat, jadi tak tahan sangat nak buat kerja :( #1stimemom #pleasehelp

1 Balas

cube susu kambing y hi goat..y jns lain pn blh cume mns la ade perisa.elakkan mkn roti n y beryis..air tea sejuk..buah or sayur sejuk..mnum air suam n tea suam..susu hl plain..kurma.klau awk blh mnum esp shaklee lg ok utk gastrik..skrg sy dh pulih alhamdullilah..dlu sy gastrik thp teruk jgk

2y ago

usus n pencernaan kite mse peknen brubah..salah satu hormon doc kte..usus pn jd slow..mkn mknn y berat n berlemak pn x ok..klau mkn bbur pn ok lg cpt cerna..