normalkah hamil 12 minggu tapi janin masih kecil?

Hai mommies, saya hamil 12wks, semalam dah scan baby, and then doc kata baby saya ada kecik sikit tapi xyah risau ktanya yg penting jaga makan dan minum susu dsb. Sebab sya selama trimester pertama, saya makan tapi muntah lepas tu, kadang lepas makan vitamin yg doc bagi pun muntah, mungkin sebab tuh kot badan saya x sempat serap khasiat & sbb tu baby sya masih kecik? risaulah 🥹

2 Balas

kalau asyik muntah selepas makan vitamin tu, try mintak tukar ubat lain dgn kk.. saya tak boleh makan zincofer sebab muntah darah lepas makan ubat.. saya makan ubat 4serangkai alhamdulillah tak ada muntah selepas makan.. kalau alahan muntah teruk, try mintak ubat alahan muntah.. ia boleh kurangkan muntah.. ada selera boleh makan n minum air masak..

normal. nanti akn mmbsr.