35w baby tendang slow

Hai mommies, saya dah 35w,pergerakan bayi agak slow berbanding sebelum ni.. Sebelum ni tendangan sgt kuat.. Skrg cuma rasa dia berpusing dan nyilu shj..saya bnyak tidur siang.. Patut kah saya ke hospital atau ini cuma normal? #firstbaby #1stimemom

4 Balas

35minggu ruang baby makin sempit pergerakan dia makin terbatas .. cuma perlu kira setiap tendangan dan pusingan yang baby buat untuk cukupkan 10 atau lebih dalam sehari ..

normal sis .. sbb baby dah besar so kawasan dia sempit .. dia cuma boleh pusing2 ja .. nak tendang tumbuk dah kurang

jgn bnykn tdr sis d trimstr 3 ni . sis kna bnyk bergerak . dan kira stiap pergerakan baby

3y ago

knapa ye kena kurangkan tidur? maaf sbb nurse sy pulak sarankan tidur or rehat siang² sbb mlm xblh nk lena sgt. alhamdulillah setakat ni 35w2d baby aktif jgk, sblom pukul 2 dh ckop 10x

pegi hospital