Adakah berisiko jika pregnant lagi selepas keguguran yang kurang dari 3 bulan?

Hai mommies. Saya baru sahaja keguguran msa 8w2d. Doktor advised supaya jgn pregnant lg buat masa 3-6 bulan. Kalau saya nk pregnant lg better tggu 3 bulan atleast supaya rahim betul-betul okey. Saya cuma nk tanya, ada tak mommies yang ada pengalaman pregnant lg sebelum 3 bulan selepas keguguran? Adakah kandungan tu okey?

2 Balas

sy aritu lepas sbln keguguran terus lekat.. alhamdulillah sampai lahir.just mkn acid folic..mkn mknn berkhasiat..awl2 jgn lasak.. bnykkan rehat,minum air kosong

1d ago

Baiklah. Saya akan cuba amalkan acid folic lagi. Tq..😊

Saya pun gugur haritu 8 weeks bulan june, bulan August lekat semula. Alhamdulillah. Just yakin diri kuat, pulih, dan rezeki. Amalkan acid folid & vit D..

1d ago

Baiklah. Tq sudi jwb pertanyaan saya 😊.