Pregnant 8 weeks

Hai mommies.. Pregnant 8 weeks ada alami masalah sembelit tak? Nak minta pendapat cara atasi masalah ni..#advicepls

5 Balas

banyakkan makan buah/ sayur. pagi2 bangun terus minum air masak (kalau x rasa mual), banyakkan makan buah kurma. banyakkan juga minum air masak sepanjang hari.

3y ago

baik puan.. tq sharing puan 🥰

normal sis,sy dari mula kandungan sampai sekarang ad mslh,sebelum pregnant okey je...sy banyak makan buah n mineral water.

3y ago

ohh gitu.. kalau normal lega laaa.. tq so much mommies 🥰

Sy smpai 11w ya Allah susah nk berak. kena mkn buah hri². kdg tu nk teran pon tkut buasir.

3y ago

msih xok. doc ckp Sy kurang minum air. lgpon Sy xbrp bole telan air masak

pregnant mmg akan sembelit..bykkan makan buah dan air suam

3y ago

baik puan.. tq sangat 🥰

sy minum susu kurma..Alhamdulilah lawas sedikit sembelit

3y ago

sy minum susu lazz..lepastu makan pisang,air putih minum jugak walaupun sedikit,Alhamdulilah sis.. tahan sikit sembelit sy