Luka jahitan

Hai mommies .normal ke baru hari 8 pantang , dkat tmpat luka jahitan ada air bisa warna kuning mcamtu dan berbau ? Kadang kalau silap duduk or gerak mmg pedih sngt nk duduk n nk gerak .bila nurse melawat tgok katanya luka smua okay kering dan xmerah .bila dia tekan2 pn xda air bisa keluar. Tpi bila saya pakai pad mmg akan kluar bnyak dan bila lpas mndi saya dab dab mmg akan keluar air bisa tu dkat situ . Ada ke yg mcam saya ? Nk buat apa ya ? #firsttimemom #lukajahitansayabanyak

2 Balas

Saya jadi macam ni. Waktu doktor kat hospital check dia cakap ok je takde infection cuma air bisa tu je yang keluar dan ada kat pad. Try buat rendaman air garam suam setiap hari dalam 10 minit camtu. InshaaAllah lega sikit. Pastu kerap kali tukar pad supaya luka bersih dan takde infection/ nanah. Saya tukar pad pun setiap 2-3 jam mungkin. InshaaAllah lama-lama kurang la air bisa tu. Semoga sis cepat sembuh!

1y ago

ouh yeke ? kalau mcamtu lega sngt dgr sbb sy rsau jgak air bisa tu tpi misi ckp okay xada . insyaAllah nanti saya try .terima kasih sis 🥰

cer puan try sitzbath .rmai yg cuba ia blh legakan sakit luka jahitan di vagina dan menyembuhkan..mg puan cpt sembuh..Allahuma aamiin Ya Mujib

1y ago

sm2 kasih..😉✌🏻 mg puan cpt sembuh..Allahuma aamiin Ya Mujib...dan slmt berpantang ea