Perjalanan jauh lebih 5jam

Hi mommies, nk tnya 15w boleh travel pjlanan jauh ke? Atau seeloknya elakkan?

9 Balas

dia sebenarnya bergntung pda kondisi tubuh kita, wife dulu preg 39week masih drive jauh prgi brkhelah nan fmly dia, balik bby x gerak, hbis iktiar minun i sejuk x jdi, last2 cri kelapa muda minun.. alhamdulillah bby gerak.. mybe mabuk jlan prjlanan jauh.

saya 17weeks baru lepas balik dari kedah ke kl 8 jam naik kereta. kalau duduk seat depan penumpang okay je saya rasa. sebab luas dan bebas bergerak. tapi kalau awak rasa lenguh punggung atau cramp kaki tu better berhenti la sekejap sekejap

depends on body masing2, kalau dari awal semua ok je, in shaa allah takde apa, 1st trimester dulu saya travel around 9 hours sebab jammed and kedah-kl. alhamdulillah ok je, cuma 2 jam maximum kena turun rehat dan berjalan di rnr

sy baru balik dari naik bas smlm, 14jam hadap jem. pregnant 17 weeks. Harap baby ok. cuma sakit pinggang jela. kalau naik kereta, selalu berhenti ya. if first trimester elakkan sbb kandungan tak kuat lagi.

Hritu sy 1st trimester travel almost 5jam Alhamdulillah ok. Cuma bwk bntal kecik and kne stop dkt rnr utk luruskn pinggang

5mo ago

tq..itu lh buat msa skrg xde apa2 alahan..cuma risau sbb first time tpksa travel

setiap 2 jam berhnti utk bg lncarkn prjlnan drh..takut risiko jd darah beku bila dlm kereta trlalu lama..

seeloknye elakkan diawal preggy tapi bergantung pada awak juga

5mo ago

tq..inshaAllah, tgh fkirkan lgi nk pergi ke x

xde masalah if awk xde mslh kesihatan

5mo ago

baik tq..sy first time nk jln jauh..risau huhu

klu bleh elakkan dlu