Scan jantina

Hai mommies, nk tnya kalau scan swsta 100% btl tak biasenya? Mkck² ramai teka girl, ade bidan kt kg tu pn teka girl baju pn bnyk dpt yg girl. Tapi bila first time scan jantina boy. #firstbaby #ingintahu

13 Balas

saya scan jantina masa 27w dekat swasta alhamdulillah ank beri kerjasama bagitahu ibu dia girl.. selalu org ckp anak perempuan ni susaah nak tunjuk tpi dia mudahkan ibu dia. kalau sis masih ragu lagi, sis standby je baju unisex dahulu tuk newborn.. tkdelah terkejut nnt kalau dh kluar lain pula dari yg kita sangkakan hehehe.. tkpun sis boleh repeat acan gender time 27w keatas sbb time tu baby sedang elok je dalam perut senang naak check

2y ago

aa baju girl yg sdra bg simpan tepi dlu, cari baju unisex jela lg

scan lagi 3-4 Kali Minta je doctor Tu tiap Kali scan..scan Kan jantina🤣🤣 saya pun scan kat swasta . Everytime checkup saya Minta doctor check lagi Dan lagi Dan lagi 😜🤣 Sampai ketawa doctor Tu . Siap Doctor Tu terangkan..Tu apa ni apa ...YG Selebihnye kite tawakal ...sye everytime scan..All gigirl...😊 semoga bersalin nnt pun gigirl. Amin.

sama mcm sye, semua teka girl tukang urut tempt saya pon tngok perut saya kata girl. scan awl2 19 week mcm tuh pon doc kate mcm girls. then 25week repeat scan doc conferm kan boy, jelas nmpk pistol dia.. scan 3d 31week pon mg dh conferm boyy. lau nk betul2 accurate tgu dh 30week++ dia nmpk jelas.

scan skarg jrg salah .. lagi" swasta 😁😁sya pun mcm tu jga scan lelaki nampk jga tentaluk nya tu .. tpi org rmai ckap perempuan jga 😅apa" la kan janji selamat .. wait n see ja laa 😋

Wallahualam.. mesin scan tu pun buatan mnusia sis.. kdg ada ralat nya juga. Bergantung pd dr yg scan jgk. Mcm sy dulu sblm lahir.. doc scan laki.. ramai ckp laki.. sekali yg kluar prmpn.. 😅

Saya msa 10weeks dah nampak pistol 😂 baby boy memang senang nampak. sampai kandungan dah besae pun still nampak bebird dan pistol. keluar jer memang betul la boboi 😂

saya scan di klinik swasta. doktor tengok tulang paha untuk tentukan jantina anak jika anak kepit kaki. jika tulang paha panjang, anak perempuan. jika tulang peha pendek, anak lelaki.

scan lg tepat. biasa laki senang detect. saya haritu scan swasta boy. pastu check up kk doctor scan ternampak jantina, siap tulis dlm buku 😅

dah brp week x ckp pun..kalau masih awl lagi kena scan lagilah dlm 30w+.. tp kalau dh lebih dari 30w+ mgkin ada betul..lagi pun bb boy senang nmpk☺️

sy dh 32w tktahu lg gender apa. tp ramai tegur baby boy. moga btullah ☺️