Baby taknak makan

Hai mommies. Ni saya lg dgn baby shembam tak boleh meniarap lg tu. Sekarang masalah baby taknak makan pulak. Dia baru masuk 6 bulan 29.6.21. So ni antara menu utk dia. Tp start masuk mulut je buat muka pelik 😂. Banyak yg dia tolak keluar pakai lidah dari dia telan. Lepastu loya. Yg last tu sampai nangis2 taknak makan. Soalannya. Mcm mana sy nk bg dia berselsra mkn? Setiap kali mkn kena campur susu ke? Btw baby fully bf #ingintahu #bantusharing #firstbaby #seriusnanya

Baby taknak makan
3 Balas

6-8 bulan normal je sis if baby xnak makan sangat.. offer je makan. satu atau dua sudu sehari untuk umur 6-7 bulan tu normal je.. their priority is still the milk.. muka pelik normal sbb baru rasa tekstur lain kan. omey2 babyy

3y ago

alhamdulillah terima kasih. lega sikit dpt tau info mcmni

Teruskan bagi sis.. baby mula2 mmg tak biasa.. lama2 nnti okay..

3y ago

baiklah. terima kasih

teruskan bagi

3y ago

ok baik. terima kasih