Nak tanya normal ke 32week bby 2.4kg

Hai mommies . Nak tye sy baru 32week tapi berat bby dah 2.4kg . Doc ckp bby besar sgt . 26/9 sy kene minum air gula kali ketiga . Result air gula first and second ok je . Apa patut sy buat . Adakah sy kene diet ?

16 Balas

sy baru lepas scan o&g smlm 34 week baby dah 2.6kg.. dalam seminggu je berat baby dah naik 400g.. Seram betul, ada lagi 6 minggu nak hadap, agak² time tu da berapa kilo.. nak makan pape pun da ghisau ni.. 😭2 minggu lg repeat scan.. harap² bersalin awal 37/38 week nt..

9mo ago

@Suhaidahhhh x selera makan pun berat naik, tu lg seram.. 😅 pape pun alhamdulillah baby sihat, harap² mesin scan tu salah kira, nama pun estimate, semoga keluar nt bawah 3kg sbb mak nya kurus, berat je naik tp badan x nmpk perubahan, perut je makin membulat.. 🤣

Hi atas experience saya, dh lahir dua ank skrg otw ke 3 🥹 mummies tak perlu risau sbb kdg2 scan tunjuk berat baby lebih tapi keluar kecik, kdg2 tunjuk kecik skali kelur besar 😂 so no worries mummy

saya scan 32w baby 2kg, Dr cakap baby awak besar la berat awak pun naik minum air gula kali ke 3,first & second ok. harap2 result ok, 2 minggu lagi repeat scan lagi mesti baby naik lgi berat. 😊

sama la, sya hari nie check-up 32 minggu scan baby dr ckp besar 2074g, berat pula naik 2kg kena repeat minum air gula kali ke 3. 😅,first & second normal,harap2 tak sangkut.

Sama lah masa scan 33w berat baby dah 2.5kg berat utk 36w. Dapat surat refer OnG hosp selayang. Taktahu la nnt macamana kena repeat minum air gula ke apa. Risau juga ni..

sama lh..sy pn jmaat lps mgtt kali ke 3.. 1st n 2nd normal je.. kene repeat sbb berat naik mendadak.. berat bby blum scan lgi..last scan 30w 1.8kg..

apa benda dokter ni... satu pasai nk mkn ayaq gula bagai...... nk make sagkut sgt.. byk la kajian depa

9mo ago

Kalaula pn tahu risiko & komplikasi gdm, tkde la pikir Dr saja2 mintak buat test…

sama la sy,masa 33week berat baby dah 2.7kg tkt kena bersalin awal je 🤭🤭

Semoga dipermudahkan urusan mummy ❤️🤲🏻 and baby baik baik sihat selalu 😍

tak normal ke, saya haritu scan 32 weeks baby 2.5kg. dr tak cakap apa pun 🥲

9mo ago

ntala . doc ckp baru 32 bby dah 2.4kg . doc ckp besar sgt .