Barang keperluan baby..

Hai mommies nak tanye..apa je barang keperluan baby yang kena beli? Saya due 12.12 tapi barang masih banyak belum beli..dengan masalah kewangan masa covid nie😔#firstbaby

4 Balas

hai mommy 😊 beli barang sedikit2 dulu setiap bulan. baju newborn bole la dalam 3-5 helai je. yg selebihnya bole beli saiz besar. sis suggest cari dekat online thrift store/ bundle 😄. kalau pampers pula, sy suggest guna cloth diaper tu. jimat sangat2 sebab newborn ni memang akan banyak kencing berak. bole juga beli satu pack pampers utk bawa masa brsalin nnti sebab utk memudahkan kita urus bby dlm wad. tapi bawa juga lampin supaya snang nak tengok baby dah buang air bsar atau belum 😄yg selebihnya sis bole search dkt google list2 barang. x semestinya ikut 100% dlm list tu . ikut dgn kperluan sis ja. Harap ni membantu

boleh beli sikit2 dulu.contoh macam barut,bedung n bajubaby 2 3 helai.Untuk barang Ibu pulak boleh beli bengkung dulu.Saya duedate bulan 11 nie tapi untuk permulaan masa 4bulan dulu beli yang tuu aje.Barang lain beli sikit2..So xad rasa terbeban sangat..

I suggest untuk tak beli banyak sangat baju newborn sebab baby akan cepat besar 🙂

assalamualaikum sis..sis mai pm sy dkt ig..blh sy bantu sis. ig sy hanina_nyna.