Mengidam?

Hai mommies! Nak tanya sepanjang pregnant apa yang uols mengidam tapi tak dapat lagi? Kita tak boleh tidur. Jom sembang.

Mengidam?
52 Balas

Saya mengidam nak makan shellout sekarang😭😭betul² teringin tapi lebih kepada udang dengan sotong ler tapi saya lebih nak makan ketam tapi doc tak kasi saya makan ketam sebab saya masih first trimester dan kandungan saya pun awal lagi .. Tapi doc cakap boleh makan udang sotong yang lain² asalkan tak alergik..huwaaa musim pkp ni mana nak cari orang jual shellout😭😢 sedihnya saya ni pun ngidam pelik² pastu terfikir sotong rebus serai ..daging bakar sebab tengok mak saya post kat gp buka puasa haritu..tapi saya terasa nak makan daging bakar mak saya tu yelah padahal sebelum ni saya memang tak suka daging sebab saya alahan daging kalau tak nanti menggaru je adoi... lepastu sekarang saya lebih kepada suka makan benda yang berasakan pedas gitu ..hahhahah

4y ago

Yup saya boleh je buat sendiri tapi nak pergi beli udang kena beratur panjang 😂😂 kalau bahan ada kat rumah takdelah saya sedih camni

ade 1 yg xdpt lg.. sejenis kerepek dr jepun.. dhnye ngidam bende jauh2 benor.. hehe.. tp tu mase awl2 dl la.. lame kelamaan mcm dh lupekan.. skang dok teringin pudding yg bese beli mase sblm pkp plak.. pkp ni org tu, bt la plak.. klu x, sudi je order byk2 cket pn..

saya teringin nak makan apa2 tapi masakkan mak sya... sedih sentul dgn ukay perdana x jauh tp musim pkp terpakse berjauhan.. nk dkt 2 bulan lebih x jumpa sebak je rasa.. suami kerja sya kerja selangw biasa kt rumah sorang2.. sunyinye...

4y ago

Alaaa sedihnya. Semoga cepat2 la habis pkp ni kan?

saya x mngidam apa2 haha . suami je byk mngidam nk itu ini haduhh 🤕 mujur dia keje apa yg dia mngidam semua dpt haha 😂 cuma mngidam kuih bazar ktenye "haduh xdpt nk beli kuih kt bazar dah lah tgh mngidam kuih kt bazar" 🥰

4y ago

Adumakk.. Yang tu tak dapek den nak nolong. Tahun depan mengidam lagi la gitu.😂

sy ngidam buah cermai...hari tu blik kg, nmpk buah cermai rumah saudara..ingat nak mintak tp xmasak lg..so tertangguh...bila rasa dh ckop masa mintak, tengok² buahnye dh xde..huhuhu haruuuu jer rse 😂

Teringin makan nougat pictacious. Sebelum ni suami saya je yg mengidam. Saya takda rasa nak makan apa2. Dah dekat trimester 3 baru teringin sesuatu. Hahaha. Dah order tapi lambat sampai la jawabnya.

4y ago

Hehehe insyaa allah sempat. Due 20/7 ni. 😂

mengidam nak ketupat palas..horay..hari ni dah jumpa org jual online..ptg nanti kita rasa mcm mana.. duk teringin nak mkn tumpi..teringat mak cik cleaner kat ofis buat dulu..mana nak cari

4y ago

Tumpi tu apa?

Sy teringin itik salai.. Nape ntah tetibe padahal x pernah mkn pon. Still x dpt lg.. X tau nk cari mne. Nk msak sendiri sy alah bau minyak, menumis atau bau tgh masak kt dapur 😭

4y ago

Part masak tu sama! Hehehe. Tapi part itik tu.. Aduduu.. Semoga dipermudahkan urusan mommy dan baby ya.

Hye, saya bru pregnant 5 weeks. Tapi teringin sngt nak mkn tomyam panas !!, sdapnya😭 Boleh ke mkn tomyam. Sbb dlm tomyam tu kan ada cuka🤔 skrg kan musim pkp😭

4y ago

Boleh je.. Masam2, pedas sikit. Aummm..

saya pulak mengidam nk makan buah manggis tapi ni bukan musim dia 😢 dari trimester pertama lagi sekarang dh nk msuk trimester ketiga dh 😐