Kurang calcium??

Hai mommies nak Tanya , semalam pegi KK untuk checkup . Then saya bagitahu saya punya tapak tangan ni kerap kebas 2 , mcm kita lepas sembahyang nak berdoa tu tiba2 dah rasa kebas , jangan kan nak buat benda lain , basuh pinggan ke apa.. kebas macam cucuk2 dekat tapak tangan ni. Ada tak mommies yg ada pengalaman atau tengah mengalami . Nurse cakap kite kurang calcium lah tu sebab tu kebas2 . Hmmm

4 Balas

mcm sye bukan sejenis minum susu , jdinye untuk elak dri kurang kalsium, memang sye amik vitamin kalsium sbgai ganti susu tu .. alhamdulillah start second trimester kebas2 tangan kaki takdee . sye makan calsium dri brand Amway tu . nurse pon suruh ikhtiar pil kalsium if tak minum susu

Betul lah kurang kalsium.. And kaki kerap Kram bila kurang kalsium.. Sy x minum susu tapi sy amik vitamin kalsium.. Alhamdulillah okey..

7mo ago

hai sis nak Tanya kalau mcm ni mmg kena makan ubat kalsium ke , sebab ada ckp dkt nurse KK dia kate kena minum susu lah mcm tu.. tu je . ada efek apa2 ke dekat baby? or kita je

minum susu kotak untuk tambah kalsium.mcm saya x leh minum susu loya.kena beli pil kalsium KT farmasi.

ya sy pun kena mcmni. mmg punca kurang kalsium.

7mo ago

mtk pil kalsium dari kk. sbb sy lactose intolerance.