Buka buku pink

Hai mommies.. Nak tanya saya dh preggy 6 weeks bila boleh buka buku dn mcm mn step nk buka? Perlu ke saya scan dulu dekat swasta then baru buka buku? #firstbaby #ingintahu #firstmom #pleasehelp

9 Balas

saya 6w2d scan swasta Alhamdulillah dh nmpk kantung nasa 4w4d dh call kk n mnggu dpan date buka buku masa 7w4d https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2023 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat

Macam saya, pergi confirm scan dekat klinik swasta. Lepastu baru pergi kk, nurse akan tanya tarikh first period. Nanti nurse akan kira kan, berapa weeks & due date. Lepastu nurse akan bagi tarikh untuk mummy buka buku pink. Tak silap saya, 12 weeks baru dapat buka buku pink haritu.

Kmu datang ja ke klinik ibu dan ank sis, bgtau d knter yg mau buka buku klinik, nnti nurse akan tnya psal kesihatan kmu tu dan sruh upt test. Slpas dpat upt test positif baru dorang buka bku klnik sis, nnti nurse bgtau juga tu sna dan bgi tmu jnji.

saya baru je lepas bukak buku , 8w saya scan swasta lepastu dah confirm saya call kk and nurse sendiri bagi date untuk bukak buku harini dah 12w

2y ago

kalau 7w nampak kecik je , better pegi scan time 8w keatas. heheheh

pegi klinik desa , haritu saya pegi nak tanya berapa weeks , dia terus bagi date bila bole buka. saya buka masa 8w

Scan dulu dekat swasta untuk comfrm then baru pegi booking dekat KK . Nnti time nak buka buka bawak skali yg scan tu .

Better gi scan dlu kat klinik swasta. If da nampak kantung then boleh buat booking di klinik krjaan pla.

Scan di swasta dlu. Dh confirm nmpk kantung, janin & heartbeat..blh call kk/kd buat appt buka buku.

sy buka buku masa kandungan 9week 3hari alhamdulillah hari ni dh 10week