Perut mengeras

Hai mommies.. nak tanya, perut mengeras tu rsa mcm mna ya? Sy skrg nk masuk 32weeks.. kepala baby dekat bawah dah.. kdg2 rsa senak dkt belah bawah nie.. yg tu tanda mengeras ke? #firstmom

2 Balas

perut keras mcm batu, pegang je perut solid betul dan akan rasa tak selesa. sepatutnya akan skejap aje. kne monitor kekerapan mengeras tu.

4w ago

normal je. Doktor beritahu yg kalau mengeras sekali rasa sakit tu kne pergi hosp. kekdg perut mengeras sbb posisi baby dlm perut tu. just kalau pergerakan baby tak normal dan ada tanda2 bersalin lain kne terus pi hosp.

Rsa senak ( penuh ) dekat perut