NT SCAN penting ke?

Hai mommies. Nak tanya, NT scan penting tak? Sebab ada kata perlu buat ada kata tak perlu. TQ! #advicepls

1 Balas

Saya bagi pendapat berdasarkan pengalaman sendiri. Ada orang cakap tak perlu. Lagi pun NT scan ni mahal. Saya buat sebab saya takut anak saya cacat. Jika dia cacat saya nak buat backup plan siap siap. Saya cadangkan awak buat. Sebab kalau baby tak membesar dengan elok (mintak jauh lah), at least awak masih ada masa lama untuk kuatkan hati, minda dan emosi. Awak dengan suami pun at least boleh prep nak hantar dia daycare khas. Nak buka insurance khas. Nak menjaga keperluaan khas anak istimewa lain dengan bayi biasa. Pergi je sis. Buat je scan

4y ago

Thankyou for your advice! Sorry lambat notice. Btw saya dah buat masa 13w. Alhamdulillah baby okay. Normal. Next tunggu nak buat detail scan pulak. Hehehhee. Thankyou tau! ✨