Normal or not?

hai mommies! nak tanya, normal ke 7week belum nampak fetal pole. btw, sorry bertanya sbb anak first 🥰 nak tahu jawapan mommies berpengalaman jugak ❤️

Normal or not?
4 Balas

Normal. I pun ikutkan today 8 weeks. Last week (7 week) I pergi scan,Dr & Sono x nampak apa2 lagi. Dia check mmg bukan cyst or ectopic pregnancy. So conclusion yg dibuat adalah maybe I salah kira tarikh last period atau conception I tu berlaku lambat sikit. Wlaupun I ingatkan I dh 7 weeks, maybe actually baru 5 weeks. I pun 1st pregnancy so sgt excited.

2y ago

yup, sngt excited! tak sabar tggu nampak janin and jantung hope esok dia nampak sikit

kekadang lain org, lain perkembangan baby.. mcm saya 5w6d dah nampak janin tu tapi by TVS scan laaa ~ takpa, nnti repeat scan lagi.. kalau scan atas perut, selalu org ckp maybe lambat sikit nampak.. awak scan atas perut ke TVS?

2y ago

haah.. takpe, insyaAllah rescan nnti nampak laa tu 🥰 nnti update tau sis..

Same ada x ikut tarikh period atau mmg belum nmpk.. Kdg persenyawaan tu berlaku lambat.. Tp kita kire dari tarikh last period kan.. Mgkin ni baru 4 weeks mcm tu

2y ago

haritu dh pergi nampak kecik je, but mase pergi tu baru 4week kalau ikut tarikh period. yg ni nmpak besar sikit doc kate haritu. tp takpe esok pergi scan mudahan nmpak sinar kecahayaan si kecik ni ❤️

nk lg best mummy scan pada 7weeks ke atas

2y ago

alright awak, thanks !!