Baby gerak rasa di vagina

Hai mommies. Nak tanya normal ke 23weeks kadang2 rasa baby gerak bawah sangat dekat dengan vagina. Nak kena pergi buat checkup ke atau benda tu perkara biasa je? #firstmom #pleasehelp #firstbaby

8 Balas

sy xtahu la perkara biasa ke atau tak tpi sy sendiri pun baby selalu gerak area tu, tpi sy angkat perut, tahan beberapa minit, pastu ckp kat dia awal lagi nk keluar, meh naik balik, xsabar ye nk keluar😂 pastu baby naik sendiri, boleh nmpk perut tetiba naik tinggi, mungkin lama sgt duduk kot, jadi baby turun bawah

2y ago

Itu la. Tiap2 malam sebelum tidur mesti pujuk baby naik atas balik. Nak main pun main kat atas ye. Jangan dekat bawah. 😁

Biasa je klau bb kat bawah. Sy masa 23 w same mcm awak jugak risau. Sy ade tnye dktr dan scan, katanye biasala sbb rahim kita masih kat bawah tinggi sampai pusat jer. Klau awak risau baik tanye dr dan scan.

2y ago

Baik. Kebetulan esok ada detail checkup. Boleh tanya doktor sekali. Thank you ya ☺️

biasa ja tu.. klu kedudukan kpla bby dibawah mmg rasa mcm tu.. melainkn ad yg kedudukan bby songsang dy xrasa pergerakan bby.. rasa slow sgt.. its normal.. slagi awk slesa duduk dn bngun InsyaAllah xda ap2 ..

23 weeks baby masih bpusing2 dkt dlm. hrtu sy scan posisi baby kepala masih kt atas. sbb tu slalu rasa baby tendang dkt bawah tp doktor cakap xpe sbb masih awal baby masih boleh bpusing.

sama baby saya. plg kerap tendang kat bawah ngn belakang. bila tendang kat bawah rasa nak terkencing, bila kat belakang rasa nak terkentut tp bukan🤣 skrg 27w

2y ago

Saya petang nanti baru nak pergi buat detail scan.

saya pon confuse.. baby duduk rendah sgt atau sbb muscle tp as long as xde ap2 xde bleeding.. checkup baby pon ok.. ok kot

2y ago

Alhamdulillah takde bleeding. Cuma kadang2 tu rasa hujung sangat. Lepas tu sekali dia tendang rasa nak terkencing 🤣 kuat betol tendangan dia.

normal.. baru 23weeks.. dia x besar mana lagi.. nt dia makin membesar akan rasa penuh dlm perut..

Dr sye ckp, ble da 6 bln bru bby naik atas... sblum tu memg bby area bawah pusat..