Normal period after deliver

Hai mommies, nak tanya mommy2 smua normally lpas berape bulan ye period akn dtg? Bby da 8bulan,fully bf. Saye masih xdtg period smpai skrg..normal ke?#ingintahu #seriusnanya

6 Balas

Kalau fully bf, memang normal tak datang period. Boleh sampai 2 tahun kalau masih menyusu sebab tu menyusu badan ni salah satu cara birth control secara alami. Tapi tak semua orang sama. Macam saya fully bf juga, tapi lepas anak nak masuk 3 bulan, saya dah datang period, tapi masih bf sampai sekarang anak nak masuk 9 bulan dah. Yang penting jangan risau. Itu normal untuk yang fully bf ☺️

Saya period lepas 2 bulan. Dan cycle period pun kembali normal mcm sebelum pregnant. Saya track period guna apps My Calendar. Cuma mmg takde rezeki susu untuk anak. 3 bulan je saya ada susu.

Full bf normal tak datang period. Baby saya pun dah 8 bulan dan saya masih belum period. Masa anak pertama dulu setahun 2 bulan tak silap baru saya period.

Saya fully bf, lepas abis nifas dlm sebulan tu sy dtg period.

Exclusive bf normal. It can be up to 2 years.

11mo ago

Tak makan pun.. Boleh ke makan pil kalau still xperiod

mine baru je. anak 11 bulan.