Rasa gerakan baby

Hai mommies nak tanya mcm mana ya rasa baby gerak? #19weeks

8 Balas

Setiap orang rasa dia lain lain but for me mula mula rasa tu macam ikan berenang dalam perut. Bila dah 17w ke atas, mula rasa strong dan sharp tendangan tu. Bila baby gerak/tendang dah mula kelihatan kat kulit perut.

kalau saya, rasa angin-angin manja. bubble bubble bergerak. rasa mengeras manja. bila da cukup time, sekali dia tendang terus tersedawa hehe. selamat menikmati pengalaman indah 😍❤️

Rasa macam angin (kalau saya). Hehe awal-awal dia tak rasa sangat sampai kita confuse ni angin ke apa, tapi tggu dia besar sikit ha rasa real dah tendangan dia hehe.

sye bru 17weeks kdg2 ttbe je perut tu ngeras or rase cm ngilu2..bile suh husband letak tlinge die ckp dgr mcm baby bergerak2...comel je die ckp😍😍..

Rasa mcm ada something yg tolak2 kt perut kita.. Kalau bby sedu pulak kita rasa mcm berdenyut2 kt perut dlm 5 ke 10 minit

4y ago

Sy masa ank no 3 dlm perut kuat sedu.. Smpai dh lahir pun asyik sedu je😅

Rasa berombak.. Kdng time dia menjenguk tu keras je kt perut, time tu blh la rasa kepala dia..

kalau masa 19 weeks ni, boleh rasa macam bubble letup dalam perut.

Sy selalu rasa berombak