Kerisauan 13weeks 2day mommy.

Hai mommies. Nak tanya mcm mana nak tau bby ok slain scan ya? Sy baru 13w lbih so xda lg rasa bby tndang tu sbb msih awal. Sy cuma pndai tpikir negatif sbb pernah tbcaa ada kes mommies yg tetiba bby dia xda heartbeat semasa scan pdhal sblm tu ok jer. Lgpn sy ni jnis badan rangka besar dan perut buncit sikit so xnmpak sgt bby bump. Nmpak sikit je. Kdg ari2 sy sakit sikit tp xkerap sgt dn xda bleeding lgsung pun. Last scan bby masa bby 10w. Bby ok je kata dr.

6 Balas

on 13 minggu bb tadak tendang cumaa ada gerak sahaje kalau momy chubby mmg x rasa pun.. haha sbb i pun sama kalau u nk test bby u u baring straight atas katil u syg perut u tgh ada gerakan bb or heartbeat bb sbb kat perut u blh tgh haertbeat bb dn gerakan dia bukan gerak dia lasak terang ye just skit skit u blh rasa sbb masih kecil

pertambahan berat badan sis.. klau boleh standby 1penimbang di rumah, timbang seminggu skli .. nk lagi senang beli yg digital tuu, klau setiap minggu ada kenaikan berat, insyaAllah baby okay dan membesar dgn baik

cramp sikit ii tu sbb baby membesar rahim kita pun tgh mengembang besar utk bg ruang kt baby. jgn overthink nnt baby stres dia tak happy lg bahaya utk baby. doa dan percaya pd Allah inshaAllah baby kita sihat

selagi takde bleeding apa2, inshallah baby baik2 shj. yg penting kita jaga makan, jaga diri, tawakal pada Allah.

setahu sy... dia mula aktif 4bulan ke atas.. nurse yg ckp

Sis takde nak buat scan dkt luar ke?

3w ago

Wah sy baru tau ada alat mcm tu. Nnti sy tgok2 kat shopee. Tmakasihh cadangannya 🥰🥰🥰