Nak tanya. Scan 7 minggu masih kosong? Normal ke?

Hai mommies nak tanya. Kalau scan 7 minggu memang kosong ke?sedih sangat tengok scan kosong. Siap doktor kata tak pregnant. Lepas tu test pakai upt klinik positif. Susah hati ni. Saya sejak positif hari2 pantau upt. Makin jelas. #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

7 Balas

Boleh jadi late implantation so kalau awal memang takde nampak apa. Maybe scan 2 minggu lagi ada la tu. Kalau takde sakit pape InshaAllah bukan luar rahim la. Try pergi klinik yg buat beta hcg, check kandungan hcg dari darah untuk confirmkan lg kehamilan.

2y ago

Sama dgn sy. Penantian 12 thn. 2 kali gugur. Kali ke 3 dpt tahu pregnant trus scan awal. Kebetual nak outstation jauh. So nk scan utk comfirm. Tp masa tu tak nmpak lg. Positive je masa tu. Hari2 mkn folic asid. Lps tu tak buat keje2 brt. Sbb pernah gugur sebelum ni. Dlm 8 minggu baru scan lg sekali. Alhamdulillah dah nmpak baby n dgr heartbeat. Syukur sgt. Sis jgn lupa mkn folic asid dan jaga diri. Jgn buat keje berat2. Byk kan berehat ye.

Normal sis, ada yg 4 weeks dah nampak ada yg 8 weeks ke atas baru nampak, takpe. selagi takde bleeding means takde apa la tu. nanti repeat scan bila dah 10 weeks okay masa tu dah jelas siap nampak baby heartbeat lagi.

klau scan awal2 ni kan sis.. sis jgan kncing dlu.. bia pundi kencing penuh bru senang nk nmpak.. sy masa scan 5week masa ngndung ank ketiga yg sekrg nih.. pon dah nmpak kantung.. jgan risau sis insyaallah ade tu

sya 8minggu br ada degupan jantung. alhamdulillah skrng dh 20minggu. jgn risau, kdng lmbt sikit

insyaAllah, sabar sis.. sy 9week br nmpk baby dlm kantung.. doa byk2 ye.. 💖💖

Mungkin mengandung luar rahim. Better further check.

terima kasih semua. harap2 ada rezeki saya