baby 6bulan 16hari

hai mommies . nak tanya baby 6bulan dah boleh tindik telinga ke . i means pakai kan subang tu . tolong jawab ya . sy tktahu … tq mommies 🫶🏻

2 Balas

Ada orang buat, pernah tgk. Tapiiii. Nasihat sy, tunggu dia besar la sis. Tau excited nak cantikkan anak perempuan manja kita. Tp pada sy, her body her rules. What if dia dh besar dia tak suka? Sy tggu anak sy dh besar dh paham and pandai basic penjagaan diri. Umur 5 tahun sy dh tanya2 dia nak ke? Dia tanya sy balik sakit tak? So sy jujur je. Dia cakap tunggu dia masuk 6 tahun baru dia nak. So the next year sy tanya lagi. Dia kata ok then kita proceed. Lagi seronok bawa masa dia dh besar sis. Dia dapat experience dari awal pemilihan subang, orang blh explain mcm mana nak jaga tempat tindik, dan dia tau tanggungjawab. Lepas pilih, tindik. Sy puji dia sebab berani. Dia happy, i pun happy.

6mo ago

i see . tq mommies atas jawapannya 🫶🏻

mcm kecik lg.sbb bile bertindik ni atas bdk ada penjagaan mudah baik n ada lambat.klau Jenis telinga sensetif lmbt baik klau x jg betul2..mcm nanah..bengkak..berair wlau dah cuci..kering dan letak ubt.ada bdk xde masalah.mcm ank sy 2 Kali bertindik..masa tu umo setaun.telinga jd merah berair n ambik masa y lama sampai sy terpaksa buang.lepas dah besar umo 3 taun barulh ok sy tindik semula

6mo ago

tq atas jawapannya . 👍🏻