Result minum air gula

Hai mommies .. nak tanya, ada x yg dah minum air gula then result selepas minum lagi rendah dari sebelum? 😅 Contoh sblm minum bacaan 4.3, selepas minum 3.9 .. kalau ada share pengalaman ya tq😘#seriusnanya #firstmom #firstbaby #bantusharing

15 Balas

Hehe sama macam saya. Tapi saya memang ada low sugar issue. Hujung 2nd trimester ni saya kena gastric dan hypo which is tak pernah seumur hidup kena gastric dan hypo. So saya memang kena standby chocolate dan gula gula dalam beg bila hypo untuk increase sugar level dalam badan. Kalau kena hypo dr tak bagi ambik nasi untuk counter sugar sebab nasi ni lambat proses. So ambik anything yang instant sugar untuk topup level sugar dalam badan. Bahaya low sugar ni sebenarnya. So kena selalu check juga kondisi badan from time to time ya mommy. Take care 💕

8mo ago

Okay baik tq sis ..😘

saya pun sama! sebelum 4.1 selepas minum 3.8 lepastu doktor tu tuduh saya muntah 🥲 padahal sy tak muntah langsung. then repeat lg, result rendah jugak.. kalau ikut kan dia suruh sy repeat lg so saya geram sy refer hospital, hops kata dah takyah repeat.. tunggu week 28 nnti baru repeat.. haihh lah doktor KK ni 🙃

8mo ago

kalau dah repeat still mcm tu maksudnya mmg result mcm tu kan .. ya la sbb badan kita nie lain² .. nurse xcakap apa² pun psl result tu, doktor pun x suruh jgk repeat, cuma tunggu result minum kali ke2 nnti dlm 27 @ 28 weeks

hihi sama! saya mmg kena minum 2x sbb bmi lebih .. kali pertama minum sebelum 4.0 , selepas 3.9 .. kali kedua minum sebelum 4.2 , selepas 2.9 😂😆😂😆 nurse desa xde cakap apa pun .. ok je , cuma pelik ..

8mo ago

Haha ada geng jgk🤭sy pun kena minum 2 kali nnti sis sbb bmi jgk .. cuma kali ke2 belum lg la InsyaAllah nnti 27@28 weeks .. Tp lega la kalau sis ckp mcm tu,kira normal la tu kan .. mgkin sbb badan kita lain² penerimaan lain²🤭

sy lah tuh hahaha , sblm 4.1 .slps.3.9 ... 🤣 nurse heran ...tnye mnum hbes tak .sy minum hbes tp sy ni mmg jenis xmkn benda benda mnis nurse kata maybe sbb tuh bacaan cmtuh

8mo ago

sy minum jgk manis cuma sblm minum air gula tu sy x ambil la .. makan manus pun kurang kecuali buah .. cuma risau skrg nie dah xda alahan makan pun selera😄 harap minum yg ke2 nnti x sangkut la

sama la 🤣 saya ingat result saya je mcmtuuu. tapi nurse takde ckp apa apa. kali kedua minum alhamdulillah naik sikit je daripada sebelom

8mo ago

aminnn🤲🥰

lepas baca pos ni, saya minum air gula. lpstu saya pun sama 4.3 - 3.8 😅 tanya Dr, Dr kata okay je bacaan tu.

8mo ago

hehehe kita sama la 🤭

blom minum skrg dh 26 week tapi hritu dia kata kene minum selalu berapa kali first mom kene minum air gula

8mo ago

Kalau mcm sy nurse bgtau kena minum 2 kali sbb bmi sy lebih dan umur lebih 30 tahun .. kali ke2 nnti dlm 28 weeks .. hari tu minum first time 18 weeks

Hi sy la tu hehe sebelum 4.6 selepas 4.2. Tp ok je nurse tak kata apa pun 😄

8mo ago

kan sis .. nurse xda cakap apa okay je .. mudahan nnti minum kali ke2 okay la result .. sbb sy kena minum 2 kali

sama la sampai kena ulang 4 kali 😂 sampai 3.2 . kena repeat sampai 4 kali

8mo ago

alamak ya ka sis ? jd result mcmana utk 4 kali tu tetap sama? saya doktor x suruh repeat cuma tggu result utk minum kali ke2 nnti

Wahhhhh...Nak larh mcm tu... Kalau Sy dl lepas minum terus naik mencanak😆

8mo ago

hehe risau jgk sis sebenarnya .. yala org lain lepas minum naik, sy pulak turun😅