Air sesuai

Hai mommies. Nak tanya, ada tak mommies yg tak boleh minum air kosong?kalau minum sama ada loya atau muntah. So, air ape yg mommies minum?blh share tips?saya haus tapi asal minum air kosong je, mesti muntah atau kdg terus loya. Walaupun air sejuk, air panas, air suam atau air kosong yg letak air batu.

12 Balas

sama lah sy pon loya mau muntah kalu minum air kosong atau time kumur2 ambil wudhu mesti loya dan muntah 😩 terpaksa minum air sirap atau sunquick sebab hauss balik2 haus.. smpai sy tak tau dah mau minum apa yg tak buat tekak belendir 😂 dri 6wks smpai skrg 13weeks masi tak bole minum air kosong🥴

1mo ago

sama lah sis tengah try tips dri momy2 bagi ni 🥺 selalu haus tpi masi tida bole telan air kosong tak tau dah nk minum apa😅 smoga dapat lah minum dgn lemon bru mau try..

doctor pun sarankan minum air lain jgk selain air masak. Air kelapa tnpa gula pon bagus. And air oren Sunquick. Sy jarang jgk mnum air kosong cuma air kelapa tu wajib ad dlm peti. Rasa segar je lps mnum n loya pagi2 pon kurang skit

1mo ago

ok tq sis...saya akan cuba juga..

sy mcm awk gak, asl minum air kosong je kembang tekak. trus muntah. cuba minum air yg ade perisa. mcm sunquick tk de gula, buat cair2, lemon pun ok. pstikn tk de gula tkut sngkut gdm pula😅

1mo ago

tula..saya mmg ada sejarah gdm utk 1st pregnant..2nd ni blm tahu lg..risau pula..

saya prgnant anak ke2 selalu loya minum air kosong jd saya ambil air sirap , atau saya minum susu sahaja setiap hari

1mo ago

tq sis share tips..saya blm cuba susu..tp sy dh try sirap, tp sy muntah juga...xtahu la kenapa..

Saya ambil jus delima yg fresh tu, tkde tambahan apa2, rasa dia masam kelat so boleh kurgkan loya

1mo ago

boleh tahu, air delima homemade atau readymade?

Hai saya ada tanya doktor , doktor boleh minum air jus or anything water kecuali yg berkefaien

1mo ago

tq sis...jus sy pun blm try lg..saya akan cuba. dulu awl tahu mengandung, sy mnum kopi...mmg tambah teruk muntah..so, sampai skrg sy tak sentuh dah air segala caffein.

Sy minum air campuran ribena sikit tanpa gula.. sikit je janji ade rasa masam sikit..

1mo ago

ribena ye. ..ok blh cuba juga .tq share tips

Saya mnm air tembikai & air kelapa. Mnm air kosong mmg sy jadi loya & muntah.

1mo ago

kan sis..loya teruk bila minum pakej sakit kepala..masa anak pertama, sy tak rasa loya mnum air kosong..so, kali ni baru rasa...tq sis share tips..sy cuba juga

Cuba tambah perisa dalam air tu… Lemon kaa… pati jus buah kaa…

1mo ago

saya belum try lemon, nanti sy try .yg saya try limau kasturi, tp tetap muntah.

try perah lemon sikit bg rasa masam utk buang rasa loya

1mo ago

welcome! ❤️