Week 7 pregnant

Hai mommies mommies semua, saya nak tanya kalau kandungan dalam 7 minggu, boleh tak kita pergi jalan jalan jauh ? Perjalanan ambik masa 4-5jam.

4 Balas

Kemarin saya ada jumpa doctor nak minta pendapat sebb saya nk balik labuan. Kandungan 7minggu dah ingtkan 6minggu saya salah kira 😂 saya ada tnya doctor klau boleh naik flight atau pon jalan jauh. Doctor kata boleh jer.. yg penting kena berdiri dan berjalan untuk perjalanan darah kita, contohnya klau naik kereta jalan jauh boleh stop kat rnr jalan2 la kejap untuk elak darah beku kat kaki. Klau naik flight pulak boleh jer.. pergi toilet yg penting berjalan jgn duduk berjam-jam takut darah beku kat kaki doctor pon ada cakap klau ada sejarah darah tinggi atau pon penyakit kronik masa pregnant tak di benarkan jalan jauh

nurse pesan saya haritu better elak travel. awal² kene jaga. apa pn minta pndgn kkia ..

xde masalah sbnrnya. unless awk ada history of miscarriage before.

saya ada history miscarriage. doktor tak bagi travel jalan jauh.