Tips Naikkan HB

Hai mommies.. Minta tolong share petua untuk naikkan hb..

22 Balas

Saya byk amalkan makan jambu batu sis. Hari2 mmg makan. Alhamdulilah HB saya cantik nurse ckp. Try la

yg penting ubat kene jaga sis. jangan skip. kalau hb low mesti doktor akan tukar ubat yang sesuai

Sy kerp minum air sunquick. Mkn jambu. Buah delima. Elakkn minum kopi,milo,teh. Mkn ubt yg kk bg

actually dkt bku pink ada tnjuk apa yg perlu dan tdk.. boleh rujuk dkt bhgia sakit anemia..

Mkan maltofer ,iberet ,zincofer ,bayam merah dan jambu pun bleh naikkan hb

Sy makan jambu batu dan buah naga.alhamdulillah dr 10 naik 13

3y ago

makan itu je ke? ubat tak makan ke? , sbb kalau mkan ubat bole muntah

Mkan kerang kurma..lau x pun jus mamariam

Try minum pati delima gulsan

Try minum jus mamariam

kurma , jambu batu ,