Burnout Mommy

Hai mommies, mcm mana mommies handle mental mommies semua ? I new mom, anak baru 3 bulan. I rasa penat sgt walaupun i tk buat apa2 kerja. Hari2 tugas i jaga anak, and masak untk suami. Kerja rumah semua suami buatkan, but still i tkde energy sbb hari2 dgr anak nangis je i dh penat. Kalau anak nangis lg i rasa mcm nak marah anak tu sbb kdng2 i dh bg susu, check pampers, perut tk keras, bila nk bg tido dia tahan2 mata. I kdng2 rasa i ni loser sbb i tkde energy mcm husband i. Dia balik dari kerja hakiki, buat kerja rumah, masih ada energy nk tolong layan anak. I yg tk kerja, tk buat apa, hanya jaga anak tp i dh lemau sgt. #SeriusTanya #bantusharing #ingintahu

5 Balas

sy pun mcm tu . ank bru msuk 3bln ,dgn si kakak umur setahun 9bln . hri2 stress tp nk but cmna kn . sabar jea