10 weeks kehamlilan

Hai mommies, maaf nak tanya, sy dh 10 weeks. Normal ke klau pergerakkan baby dr sebelum nya kurang bergerak. X mcm dlm 9 weeks, kuat gerak😅 #bantusharing #seriusnanya

11 Balas

Mane rasa lagi baby gerak 10 minggu..saya scan hari tu…..10 minggu baru bentuk ni haa…….12 minggu tgk dkt scan gerak2 dah…tapi saya masih tak rasa lagi baby gerak….20 minggu baru saya rasa baby gerak….ikut la..ada yg 16 minggu dah rasa….sabar2…nanti dah 20 minggu ke atas…awak akan selalu rasa……🥰

10week xkan rasa pergerakan lg sis. cuma sis dpt rasakan bhgian pert sis ada sikit denyutan. dan kitaran proses untuk janin membesar dalam kantung. sis boleh buat scan untuk tgk keadaan bakal bayi sis. 🥰🥰

saya 4bulan baru dpat rsa baby tendang2 bila dh msuk 3rd tri lagi kuat dia gerak sampai senak perut dia tendang tu😅saya baru lepas bersalin 28week huhu active smpai terberanak awal pulak

Awa sngt tu sis nak rasa pegerakan baby, tu angin perut tu, selalunya 18 weeks ke atas baru dpt rasa pergerakan baby. Hihi masuk 20 ke atas weeks lagi kuat dia tendang nanti🥰

2y ago

Hehehe saya pon sama dlu kerap angin badan kluar, smpai kluar muntah angin hihi alahan trimester pertama lama jgk start dari 8 mggu smpai 15 mggu, masuk 16 mggu tu lega hilang angin bdan apa smua takde dah, selera bertambah plak tukarnya🥰

tu maybe angin perut je. baby belum cukup sifat lagi nak rasa pergerakan 😅 nak rasa pun 16w tapi tu pun haluss je macam bubble. 20w baru akan terasa kuat sikit

itu angin sis 😁 janin masih kecil dan awal lg tu untuk dia gerak.. tnggu 20 weeks keatas baru rasa dia gerak InshaAllah..sabar ya sis 😊

10w bby kecil lg. Sis pasti tu gerak bby atau angin dlm bdn. Normal ibu rasa bby gerak dlm 20w keatas, itupun halus saja.

2y ago

Ye sis, nti dh smpai masa dia gerak non stop smpai kita pn xblh duduk diam 😅

Sis baby kecik lagi x gerak😂, dr kata klu rasa gerak tu gerakan usus. Dah 20 mnggu ke atas baru boleh rasa

😅kadang2 angin boleh mnyebabkan kita confuse.. saya sekarng 15w* ada rasa bubble skali2..

Tu bukan pergerakan bby sbb bby masih kecil sgt2 😅 mungkin angin tu sis