Spotting / Bleeding

Hai mommies. Kandungan saya baru 13 weeks. Saya sudah sebulan ya keluar darah. Setiap kali kencing pagi mesti akan keluar darah. Dekat pantyliner mesti akan ada darah. Kalau ada byk pergerakan mesti ada darah. Kdg2 tu ada nampak ketulan2 darah. Mcm darah period. Tapi saya takde lah sakit perut pon. Cuma boleh rasa kalau keluar darah tu. Dah pergi scan dekat klinik swasta, dah jumpa doktor pakar tapi taktau punca keluar darah tu. Baby semua ok. Membesar dengan sihat. Rahim ok,takde cyst takde fibroid. Macam takde masalah tapi sampai skrg still ada keluar darah . Walaupun dah makan duphaston .dekat 3 minggu dah saya makan tp darah still keluar. Adakah normal ya? Atau ada mommies yg alami macam saya? Macam mana ya nak stop kan darah ni? Anak 1st ni. Saya takde pengalaman sangat. Harap dapat membantu.

6 Balas

saya bleeding on off dr 4 week smpai 10week. Doc check sy ada hematoma. Ada drh beku sekeliling rahim. Bedrest je tak boleh lasak2 pn. Doc bg utrogestan. Alhamdulillah start 11week smpai skrg 15 week takde dh bleeding.

Saya pon macam awak masa kandungan 9 ke 13 minggu mmg on off bleeding. husband sampai suruh berhenti kerja and bedrest kat rumah. Until now dh 16 minggu saya masih bedrest kat rumah. Dah xde bleeding, Alhamdulillah.

maybe ada polyps mcm sy . kdg tu smpai kluar besar hati ayam darah tu . sy pergi hospital ckp xde apa2 .last ke hopstal swasta dorang check ada polyp . gerak byk .duduk sgt pon bole darah

sya prnh jadi dulu tapi punca blighted ovum.....nk bgi tips pun,sya pun 1st baby....harap mommy dan baby sihat² sahaja

2y ago

yeke. baiklah.noted. apa2 kemungkinan boleh terjadi kan. terima kasih ya

Hello mummy. Dah check pakar puan ke? Kalau belum try terus ke pakar puan pulak.

doktor ade ckp x mybe ade polyp ke?

2y ago

ok baik. saya cuba buat. terima kasih ya