Adakah normal upt semakin samar?

Hai mommies. Kalau ikutkan dah pregnant 6week. Sebelum ni saya buat upt semua 2 line terang. Saje try pulak pagi ni 2/2 tetiba naik samar. Adakah normal? Saya risau 😭 #firstpregnant

Adakah normal upt semakin samar?
9 Balas

Insyaallah xdk apa,nt pegi scan. Jd mcm sy hri tu msa awal2 prgnant.. msa awal2 thu prgnnt tu 4w upt terang sgt, lps tu bila dh 7w cm tu sj test lg tgk mkin samar.. rsau sgt.. 9w pegi scan lega tgk baby ada dh gerak2 hearbeat pn ada, sejak dri tu xpnh test trus dh upt, takot jd plk.. alhamdulillah skrg dh 20w 🥰

Mommy boleh saya tahu perkembangan kandungan mommy sekarang macam mana? Sebab saya pun lalui benda yang sama. Semasa kandungan 5-6 weeks double line terang. Masuk 7-8 weeks upt jadi samar

2y ago

sis ada updte tak? mcm mna dgn kndungan sis

ikut jenis upt kot. saya pun ada macam tu. guna yang tu mesti tak terang. guna yang lain terang benderang pulak. yang pink tu saya beli 2 jenis. 1 test akan terang 1 lagi tak terang.

2y ago

sama2

Sama mcm saya, semalam check ada garis double, esok nya guna upt lain terus tak ada. Risau jugaa😭

2y ago

Takpe kalau dah pergi klinik sama juga, kita sama2 tunggu next 2 weeks ya mommy💪🏻

pergi scan awak, 6 weeks dah boleh scan tu

2y ago

haritu dah pergi scan. tp maybe awal lagi 4week. next week repeat scan.

Aik..cuba try upt lain..strips pun ok😁

2y ago

okay baik sis. esok saya try lagi. tenkiyu ya

ikut jenis upt

Try guna clearblue

2y ago

Oh kalo cmtu trus jumpa doc n scan utk pastikan

Normal sis

2y ago

alhamdulillah lega dengar. risau jugak tetiba samar2