Makan duphaston

Hai mommies, ikot kan tarikh last period saya 7w1d harini. Tadi sy gi klinik sbb ada keluar keputihan light light brown sikit 2,3 harini. Tpi sikit je and kdg kdg je ada. Td scan dh dgr degupan jantung bby tpi bby kcik skit dri tarikh last period tu. Beza 4 hari je. Saya ok je yg tu then Dr ada bg duphaston gak untuk kuatkan rahim. Ada tak mommies yg mcm sy and baby dia survived? 🥰#firstbaby

3 Balas

ada sis..ank no dua sy makan dupaston doc bg sy bleeding teruk..alhamdulillah ank sy dah 7 tahun sekarang..sy makan duphaston lama jugak dr 3 bulan sampai 8 bulan la..sekarang ank no 3 sy prgnant 15 week sy ada keluar coklat sikit je terus mkn dupaston doc suh..alhamdulillah baby sihat dan aktif.

2y ago

Alhamdulillah. Semoga kandungan saya pun sihat. Harini second day saya makan duphaston dah takda keluar light light koko tu.

Hai. Dulu saya keluar darah mcm hitam sikit bbrp hari masa 10 weeks. Ada 2 history misscarriages. Dr bg ubat mkn 2 minggu. Bleeding stop. Baby skrg dh 4 bln.

2y ago

Bestnyaaa. Saya pun sebelum ni penah misscareige tu yg risau sikit. Semoga kali ni baby sihat je sampai lahir. Aaaminnn🥰

Ada. Saya. semuanya dgn kebaikan dan izin Allah. banyakkan bedrest ya, jngn buat kerja/ angkat berat, minum air kosong secukupnya

2y ago

Semua kuasa Allah kan. Thankyou mommy, in sha Allah i will. Saya byk rehat jela sekarang sbb penah gugur dah sebelum ni.