Baby kuning

Hai mommies. Harini bby sy dah 23 hari tp still kuning lagi. Last check hari ke 21, kuning dia still tinggi 239. Nak tanya la, ada tips tak untuk turunkan kuning bby? Last week dah ambil darah utk check hati tp ok je. Next week nak check air kencing, darh utk tyroid dgn darah putih. Risau betul la. Susah sgt nak turun. Susu dah kerap. Tp bby skrg asyik kembung je, susah nak berak. Tp kencing ok je. Lama sgt kuning & still tak trun ke 100. Sian bby asyik kne cucuk jee. Ada ke ank mommy yg same mcm bby sy?#ingintahu #pleasehelp

37 Balas

kerapkan mnyusu bby sis,kalau sis makan halia ke apa, jngan bf bby dulu, sbb sy x bf bby bila sy makan halia atau herba² bpantang, dh hbis cek kuning bru sy bf si bby, sy bagi anak sy 2 jam sekali mnyusu, mmng bby sy kerap berak dan kencing, pernah masuk wad sbb kuning si bby tnggi, 2 mlm 🤭 dari 12.1, turun pi 10.9, lepas tu last cek kuning 1.4, tkjut misi, kenapa turun cpat sngat, awak ada makan apa² ke mndi apa² ke kat bby? sy kata takda, jemur bby pun xda, just kerapkan bby mnyusu susu fm 2jm/1jam, sy bgi susu fb dupro.. itu pndpat sy, lain orng lain cra kot..

1y ago

sis bg full susu fm ke? dupro ank sy tkleh. haritu try, dia kembung. ni try lactogen, ok sikit