Baby kuning

Hai mommies. Harini bby sy dah 23 hari tp still kuning lagi. Last check hari ke 21, kuning dia still tinggi 239. Nak tanya la, ada tips tak untuk turunkan kuning bby? Last week dah ambil darah utk check hati tp ok je. Next week nak check air kencing, darh utk tyroid dgn darah putih. Risau betul la. Susah sgt nak turun. Susu dah kerap. Tp bby skrg asyik kembung je, susah nak berak. Tp kencing ok je. Lama sgt kuning & still tak trun ke 100. Sian bby asyik kne cucuk jee. Ada ke ank mommy yg same mcm bby sy?#ingintahu #pleasehelp

37 Balas

babyboy saya prolonged jaundice jgk, last cek darah 227. masa gi cucuk sebulan doc bg discharged dh sbb bwh 5%.. awal2 lahir tu 3x admitted ward. test semua ok sihat tp lambat turun kuning. minum susu badan kurang 💩, minum fm pun sama tak 💩 tp tak kembung apa. berat naik cantik kencing ok tp kuning tak turun. mommy jgn risau sgt selagi result baby sihat, teruskan je nyusu & jgn ambik bukan2 ya 💪🏿💪🏿💪🏿

1y ago

oh ya darah sy dgn baby sama😊 ujian kita awal2 baby prolonged jaundice tp skrg alhamdulillah sihat