Baby kuning

Hai mommies. Harini bby sy dah 23 hari tp still kuning lagi. Last check hari ke 21, kuning dia still tinggi 239. Nak tanya la, ada tips tak untuk turunkan kuning bby? Last week dah ambil darah utk check hati tp ok je. Next week nak check air kencing, darh utk tyroid dgn darah putih. Risau betul la. Susah sgt nak turun. Susu dah kerap. Tp bby skrg asyik kembung je, susah nak berak. Tp kencing ok je. Lama sgt kuning & still tak trun ke 100. Sian bby asyik kne cucuk jee. Ada ke ank mommy yg same mcm bby sy?#ingintahu #pleasehelp

37 Balas

sis try minum 100 plus 😂 ada kawan saya anak dia kuning, lepas dia minum 100 plus then bf baby, 2 hari lepas tu kuning baby turun. taktahulah penerimaan orang lain macam mana. tapi berkesan kat kawan saya tu 😅

1y ago

yg ni tak pernah dgr pulak hihi nnt sy try la. lain org, lain cara kan. tq bg tips