Baby kuning

Hai mommies. Harini bby sy dah 23 hari tp still kuning lagi. Last check hari ke 21, kuning dia still tinggi 239. Nak tanya la, ada tips tak untuk turunkan kuning bby? Last week dah ambil darah utk check hati tp ok je. Next week nak check air kencing, darh utk tyroid dgn darah putih. Risau betul la. Susah sgt nak turun. Susu dah kerap. Tp bby skrg asyik kembung je, susah nak berak. Tp kencing ok je. Lama sgt kuning & still tak trun ke 100. Sian bby asyik kne cucuk jee. Ada ke ank mommy yg same mcm bby sy?#ingintahu #pleasehelp

37 Balas

ni pengalaman sy turun kn kuning anak no 4&5 tampa petua hanya dengan beri susu..susu badan tu sy pam dan letak dalam botol 1&2 oz setiap 2jam bagi so dari sini kita boleh pantau berapa byk ank kita dpt susu..klu bg bf kita xdpt nk pantau berapa byk dia minum..so makin byk dia minum dan berak kencing itu tanda2 bagus utk penurunan kuning..apa yg sy baca ank mommy kembung perut ye tipsnya lepas mandi sentiasa beri urutan ye mommy boleh je Google &utube ada je panduan nya insyaallah ank akan jarang kembung perut..lagi 1 dia tgk golongan darah jugak tuk parents yg golongan darah 0 anak mmg susah nak turun kuning. apa pon kerapkn susuan itu la yg terbaik jgn stress 2 ye mommy enjoy your journey..semoga bermanfaat tuk semua.

1y ago

ank sy bf mmg kerap. awal² haritu mmg dia kerap berak. skrg taktau knp dia kembung dah bpe hari dah. sian tgk dia dok meneran tu. sy tak pasti sbb susu ibu or susu fm. tiap kali tukar pampers dia, mmg sy urut je perut dia. kadang ok, skali berak, byk. tp still kembung, dia tak selesa. sy darah b+