Susu bagus untuk ibu

Hai mommies , boleh tak suggestkan susu yang tinggi kalsium untuk ibu preggy ? Atau susu yang terbaik untuk ibu preggy ?

6 Balas

dietian tak galakkan sangat minum susu yg dibuat khas utk ibu mengandung sebab selalunya banyak gula. tapi boleh je awk try bandingkan susu yg paling takbanyak gula. boleh beli yg tu. glucerna pun okay. tapi mahal sikit. lagi satu kalau betul2 nak tinggi kalsium, awk beli pil kalsium. yg tu kalsium tinggi dan tak ada gula. brand amyway pun ada. ni doktor suggest.

saya da 17week,,sbb ade gdm n hb rendah sikit,,,sy minum callamilk ok,,sedap sgt2,,sbb byk perisa ,sbb jenis xleh telan susu lain..

5mo ago

ha ah wak,utk naik kn hb sape ade gdm utk ibu ngn bby sekali awk boleh search tiktok callamilk,ramai feedback kata ok,,bby bersalin xde kuning semua,,sy first time cube,,n ok...tp mmg sedap sgt2, ade 4 perisa utk kite pilih stawbery,caramel,coklat, blueberry,,,,suka sgt,,,nty bby kulit cntik,,,mcm2 la,,awk search je callamilk dekat tiktok,tgk live dowang ..

susu smua sy tgk mcm byk je gula. sy mnum ESP shaklee je mmg amal dri zmn bujang lg. elok gula kurang dan beri tenaga kt kita

5mo ago

haah susu soya. cuma harga dy la mahal skit. sy pon mkn jimat2 ja haha. masa pantang pon elok mnum sbb boleh buat susu ibu byk

Saya minum hi goat je. Sbb tak manis compared dengan susu lembu

frisomum oke utk saya..cubala rasa sdap mcm susu HL

5mo ago

Okay thanks inshaAllah boleh cuba nanti

sy bru minum susu calla milk...

6mo ago

Awak dah berapa week ? Okay ka susu tu ?